• Nederlands
  • English
Vitaal Telen - A healthy environment helps human beings, animals and other living things to grow and develop naturally.

A healthy environment helps human beings, animals and other living things to grow and develop naturally.

Vitaal Telen heeft een systemische kijk op land en tuinbouw. Wij werken de emergente eigenschappen van water voor uw bedrijf helemaal uit.

Ons doel is precizie land- en tuinbouw. Gedreven door data het mooiste uit jouw bedrijf halen.

Vitaal telen is een concept van Acqua Universo en biedt nieuwe inzichten en handvatten in weerbaarheid van de plant. Bij een vitale tuin wordt gekeken naar de plant en zijn omgeving. Vitaal telen heeft deze manier van telen ontwikkeld en deze facetten met elkaar verbonden. Wanneer de vitaliteit in planten zichtbaar is en in de groei en productie rust ontstaat, is het voor de kweker optimaal.

Uit ervaring weet Vitaal Telen dat vitaal water de weerbaarheid van het gewas verhoogt, zodat schimmels, virussen en of bacteriën minder vat hebben op het gewas. Met een V.T. vitaliser wordt op een effectieve manier de teelt geoptimaliseerd en de weerbaarheid verhoogd. Het heeft een toegevoegde waarde en ondersteunt de weg naar residu arm product.

Vitaal Telen heeft grootschalige praktijkproeven gedaan bij Beekenkamp Plants. Hieruit blijkt dat jonge planten geteeld met de Vitaal Telen Vitaliser van Acqua Universo, zich beter ontwikkelen en een beter vertakt wortelstelsel hebben. Hiermee is bevestigd dat de mineralenorganisatie van water een belangrijke impact heeft op de weerbaarheid en groei van een gewas. Door vitaliteit te integreren in het watermanagement wordt de basis van tuinbouw versterkt en een eerlijk, smaakvol eindproduct komt weer een stapje dichterbij.

Lees meer bij "onderzoek"

 

Neem contact met ons op

06 33330879

info@vitaaltelen.nl